Kleine meisjes worden groot

Ik, Peter, 39 en vader van Manon die vorige maand 18 is geworden, heb een verwarrend (maar erg bevredigend) weekend achter de rug. Het begon allemaal rustig, Marga mijn vrouw zou een weekend naar haar moeder gaan aangezien die redelijk ver weg woont, ik zou dat weekend met Manon naar de diverse sport activiteiten gaan die meiden van die leeftijd bezig houd (de meeste in ieder geval volgens mij).

Zaterdag tijdens de paardrijles ging het mis, ze werd van haar paard gegooid en kwam wat ongelukkig terecht. Gelukkig niets ernstigs maar wel een verstuikte enkel dus naar huis en rustig aan. De rest van het weekend afspraken afgezegd en met de dame op de bank. Weer eens tijd om bij te praten, ook niet verkeerd, komt er meestal te weinig van met alle drukte van iedereen.

Na verloop van tijd komt het gesprek op sex uit, ze verteld dat ze “het” nog niet heeft gedaan maar dat ze wel wat heeft gevoeld en bevoeld is door jongens bij haar op school, 2 om precies te zijn. Ik zie haar een beetje kleuren als ze dat zegt. Ik stel haar gerust en maak duidelijk dat het niets is om zich voor te schamen, zo hebben we het allemaal geleerd en zolang ze het maar veilig doet en het zelf wil dat ze zich niet tegen moet laten houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *